...

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ALINACAK YÜKSEK LİSANS / DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

2019–2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ALINACAK

YÜKSEK LİSANS / DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ANABİLİM DALLARI

KONTENJANLAR

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

AÇIKLAMA

TÜRK ÖĞRENCİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

TÜRK ÖĞRENCİ

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

ADLİ BİLİMLER

BAĞIMLILIK

-

* Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Koşulunu yerine getirdiği takdirde Yüksek Lisans programına öğrenci alınacaktır.

**Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Koşulunu yerine getirdiği takdirde Doktora programına öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1) Yüksek lisans programına başvurabilmek için;

a) Lisans diplomasına sahip olmak veya lisans mezuniyet aşamasında olmak gerekir. Ancak, mezuniyet aşamasında başvuran öğrencilerin sınav tarihinden önce mezuniyet belgesini teslim etmeleri gerekmektedir.

b) ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak veya ALES yerine geçebilecek, ALES taban puanına karşılık, YÖK tarafından belirlenen GMAT, GRE ve benzeri sınavlardan eşdeğer taban puanı almış olmak gerekir.

c) Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden anabilim dalınca belirlenmiş dilde en az 50 puan olmak.

2) Doktora programına başvurabilmek için;

a) Yüksek lisans derecesi ile başvuranlar için, ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 veya YÖK tarafından belirlenen GMAT ve GRE eşdeğer taban puanını almış olmak gerekir.

b) Lisans derecesi ile başvuranlar için başvurduğu programın puan türünde ALES’ten en az 80 standart puan veya buna eşdeğer GMAT ve GRE puanını almış olmak ve 4 üzerinden en az 3,00 veya eşdeğer lisans mezuniyet not ortalamasına sahip olmak gerekir.

c) Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen, anabilim dallarınca belirlenmiş dilde yabancı dil sınavlarının birinden en az 55 puan almak veya ÖSYM sınav eşdeğerliklerinde yer alan eşdeğeri puan almış olmak gerekir.

3) Yüksek Lisans ve Doktora adaylarının başvuruları, 22 Temmuz-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen ve internet üzerinden yapılacaktır.

4) Başvuru onaylandıktan sonra başvurunun kaydedildiğini bildiren bir mesaj ve başvuru numarası ekrana gelecektir. Başvurunun tamamlanmış olması için başvuru sırasında istenen belgelerin en geç 23 Ağustos 2019 tarihine kadar elden teslim edilmesi gerekir. Aksi halde başvuru geçerli olmayacaktır.

5) Yüksek Lisans/ Doktora giriş sınavları 04 Eylül 2019 tarihinde ilgili Anabilim Dallarında yapılacaktır.

Adli Bilimler Anabilim Dalı Sınav, Tarihleri ve Yeri aşağıda belirtilmiştir.

Sınav Tarihi ve Saati:

04.09.2019 / Yazılı Sınav: 10.00

04.09.2019 / Sözlü Sınav: 14.00

Sınav Yeri (Yazılı ve Sözlü): Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Dersliği

Bağımlılık Anabilim Dalı Sınav, Tarihleri ve Yeri aşağıda belirtilmiştir.

Sınav Tarihi ve Saati:

04.09.2019 / Yazılı Sınav: 10.00

04.09.2019 / Sözlü Sınav: 14.00

Sınav Yeri (Yazılı ve Sözlü): Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Toplantı Salonu

Online başvuru için tıklayınız.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Aday tarafından doldurulacak başvuru formu (Enstitüden sağlanır).

b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği.

c) Lisans ve Bilim uzmanlığı diplomasının onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yüksek Öğretim Kurulu'nca eşdeğerliliğinin yapılmış olması gerekmektedir).

d) Lisans ve/veya Yüksek Lisans eğitimi sırasında aldığı notları ve ortalamasını gösteren belge (Transkript),

e) 2 adet fotoğraf

f) ALES veya TUS belgesi,

g) Pasaport ve ikametgâh (Uluslararası öğrenciler için)*

h) Öğrenim vizesi (Uluslararası öğrenciler için)*

ı) ÜDS/YDS veya YÖKDİL gibi dil sınavı belgesi,

j) Referans mektubu ve hakkında bilgi alınabilecek diğer 1 kişinin isim ve adresi

* Uluslararası Öğrenci başvuruları Uluslararası Öğrenci Ofisine yapılacaktır.

İLETİŞİM İÇİN:

(Dahili 2286)