...

Bağımlılık Anabilim Dalı 2022-2023 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Sınav Başvuruları

Yüksek Lisans Programı Kontenjanı

5

Doktora Programı Kontenjanı

2

* Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Koşulunu yerine getirdiği takdirde Yüksek Lisans programına öğrenci alınacaktır.

**Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Koşulunu yerine getirdiği takdirde Doktora programına öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1) 2021–2022 Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak adayların Yükseköğretim Kurulunun 02.06.2007 tarihli yönetmelik değişikliğine göre ALES asgari 55 standart puanı veya Tıpta Uzmanlık sınavından en az 50 Temel Tıp puanı almış olanlar başvurabilirler.

a) Yüksek Lisans eğitimini    tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek Doktora programlarına başvuran adaylarda ALES koşulu aranmaz.

b) Temel Tıp puanı; Temel Tıp Bilimleri I standart puanının 0,7; Klinik Tıp Bilimleri puanın 0,3 ile çarpılarak, toplanmasıyla elde edilir.

2)         a) Yüksek Lisans Programlarına  Yabancı dil (İngilizce) en az 55 puan almış olanlar veya     Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen sınavlardan eşdeğer puan  almış olanlar başvurabilirler.

b) Doktora Programlarına  Yabancı dil (İngilizce) en az  60 puan almış olanlar veya Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen sınavlardan eşdeğer puan  almış olanlar başvurabilirler.

3) Yüksek Lisans ve Doktora adaylarının  başvuruları,   25 Temmuz – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen ve internet üzerinden yapılacaktır.

4) Başvuru onaylandıktan sonra başvurunun kaydedildiğini bildiren bir mesaj ve başvuru numarası ekrana gelecektir. Başvurunun tamamlanmış olması için başvuru sırasında istenen belgelerin en geç 12 Ağustos 2022 tarihine kadar elden teslim edilmesi gerekir.  Aksi halde başvuru geçerli olmayacaktır.

5) Yüksek Lisans/ Doktora giriş mülakat sınavları 23 Ağustos 2022 tarihinde ilgili Anabilim Dalında (Onlıne yada yüz yüze  Covid-19 tedbirleri kapsamında alınacak önlemler çerçevesinde) yapılacaktır.

6) Ç.Ü. Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinin  Madde–9 (4) bendi gereğince öğrencilerin devam koşullarını yerine getirmeleri zorunludur.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Aday tarafından doldurulacak başvuru formu (Enstitüden sağlanır).

b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği.

c) Lisans ve Bilim uzmanlığı diplomasının onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yüksek Öğretim Kurulu'nca eşdeğerliliğinin yapılmış olması gerekmektedir).

d) Lisans ve/veya Yüksek Lisans eğitimi sırasında aldığı notları ve ortalamasını gösteren belge (Transkript),

e) 2 adet fotoğraf

f) ALES veya TUS belgesi,

g) Pasaport ve ikametgâh (Uluslararası öğrenciler için)*

h) Öğrenim vizesi (Uluslararası öğrenciler için)*

ı) ÜDS/YDS veya YÖKDİL gibi  dil sınavı belgesi,

j) Referans mektubu ve hakkında bilgi alınabilecek diğer 1 kişinin isim ve adresi

Uluslararası Öğrenci başvuruları Uluslararası Öğrenci Ofisine yapılacaktır.

NOT: Sınav tarihinin aynı olması sebebiyle sadece bir Anabilim Dalına başvuru kabul edilecektir.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ