...

Askerlik İşlemleri

Lisansüstü (erkek) öğrencilerinin askerlik işlemleri ile ilgili açıklama.

Enstitümüzde kayıt yaptırıp öğrencilik haklarını elde eden erkek öğrencilerin aşağıda belirtilen askerlik ile ilgili tüm işlemleri öğrencilerin Enstitümüze başvuruları halinde yapılmaktadır.

-Tecil (Askere sevk tehiri)

-Tecil'in iptali (Askerlik sevk tehirinin iptali)

-Öğrencinin aldığı ek sürede tecilin (Askerlik sevk tehirinin) uzatılması.

-Öğrencinin yurtdışına çıkışlarında tecilinin (Askerlik sevk tehirinin) uzatılması.

NOT:

1) Yukarıda belirtilen nedenler ile Enstitümüze başvuruda bulunmayıp bakaya veya Asker kaçağı durumuna düşecek öğrencilerin sorumlulukları kendilerine aittir.

2) Öğrencilerin tecil işleri için başvurularında askerlik şubesinden alacakları durum belgesini eklemeleri gerekmektedir.

3) Öğrencilerin bakaya veya asker kaçağı durumuna düşmemeleri için tecil (Askerlik sevk tehiri) işlemlerini zamanında yapmaları gerekmektedir.

4). Askerlik işlemleri ile ilgili tüm bilgiler Enstitümüz Sekreterliğinden veya öğrenci işleri bürosundan alınabilir.